ora: 21:35, 16 apr 2017 8509 8 Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Maxim Melinti: Procentajul creștinilor din Recensământ este o cifră falsă


(video) Maxim Melinti: Procentajul creștinilor din Recensământ este o cifră falsă
Foto: UNIMEDIA

Procentajul creștinilor din recensământ este o cifră falsă. De această părere este preotul Maxim Melinti.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA de către parohul Bisericii din Ghidighici.

„Cifra aceasta este luată din pod. Faptul că persoana este botezată, asta n-o face a fi un creștin ortodox. Nu botezul mă face mântuit, ci faptele și credința mea. Pentru a combate rezultatele acestui sondaj, mergeți de noaptea învierii prin cluburi, restaurantele din capitală și vedeți câtă lume stă și serbează învierea lu Hristos în club și nu în biserică.

Sunt o mare parte din oameni care sunt credincioși doar în noaptea de Paște sau de Bobotează”, spune parohul.

Preotul spune că, de fapt, doar 20 de procente din populația țării ar fi creștini ortodocși și nu 96,8%, cum spun datele Recensământului.

Comentarii (8)
 • +1 (3)
  Un mare RESPECT acestui preot cu toate că nu am nici cel mai mic respect pentru confesiunea sa.
  • 0 (2)

   pentru ce respect? ca manipuleaza (si Unimedia sustine?)
   .
   nu cifrele sunt false ci perceptia oamenilor in ce inseamna sa fii credincios, operatorii recensământului au FIXAT declaratiile oamenilor si gata,
   .
   da din declaratiile lui si a articolului reiese ca recensământul e fals ;))
 • +1 (3)
  Sunt absolut de acord cu părintele Maxim Melinti. Şi numai din cauza celor care pettec noaptea învierii prin cluburi, restaurante şi alte localuri similare. Este o minciună crasă, promovată cu o insistenţă suspectă de capii bisericii moscovite din RM, dar şi de alde Dodon, Roşca şi ceilalţi din tagma lor. Problema rezidă,într-adevăr,în faptul că, de exemplu, deşi la vreo cîteva săptămâni de la naştere, părinţii m-au botezat,eu n-am devenit automat creştin. Ba mai mult ca atât,stimând credinţa celor care merg regulat la biserică,se închină la icoane etc, eu, totuşi,sunt un ateist convins, iar ca mine, la sigur, sunt sute de mii de cetăţeni. Pe final, au nu dispun de vreo statistică de alternativă, real veridică,şi, deci, nu pot afirma cu certitudine că doar 20% din populaţia ţării sunt creştini, precum afirmă preotul. Dar că cifra de 96,8% e luată din pod - e pur adevăr. Nu m-aş mira deloc, dacă s-ar demonstra că, în realitate, nici…
 • +1 (3)
  Sunt absolut de acord cu părintele Maxim Melinti. Şi nu numai din cauza celor care petrec noaptea învierii prin cluburi, restaurante şi alte localuri similare. Într-adevăr, este o minciună crasă, promovată cu insistenţă suspectă atât de capii bisericii moscovite din RM, cât şi de alde Dodon, Roşca şi ceilalţi din tagma lor. Iar problema rezidă,realmente,în faptul că, de exemplu, deşi la vreo cîteva săptămâni de la naştere, părinţii m-au botezat, eu n-am devenit automat creştin. Ba mai mult ca atât, stimând credinţa celor care merg regulat la biserică, se închină la icoane etc, eu, totuşi,rămân a fi un ateist convins, iar ca mine, la sigur, sunt sute de mii de cetăţeni. Pe final, eu nu dispun de vreo statistică de alternativă, real veridică, şi, deci, nu pot afirma cu certitudine, precum susţine preotul, că doar vreo 20% din populaţia ţării sunt creştini ortodocşi. Dar că cifra de 96,8% e luată din pod - e pur adevăr. Poate, cel mult,…
 • -2 (2)
  Nu botezul mă face mântuit, ci faptele și credința mea.
  - Botezul nu te mântuiește, el este doar o mărturie publică a credinței, din aceasta cauza Iisus s-a botezat când era matur, NU a fost botezat de părinți, DAR S-A botezat matur !
  - Faptele nu ne pot mântui, ele sunt rodul mântuirii. ”Căci în har sunteţi mântuiţi, prin credinţă, şi aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.” ( Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel)

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Iisus a fost primul dintre creștini, primul Învățător care, evident, nu putea fi un copil... Deci,Iisus Hristos ne-a îndrumat să ne botezăm și a îndemnat copiii să vină la el! Datoria maturilor este de a avea grijă și de sufletele copiilor, botezându-i după rânduiala bisericească. Sectanții citesc Biblia ca pe o carte simplă, deși este Cartea Cărților și nu oricine o poate înțelege!

  Sunt cetățean activ
  • +1 (3)
   Dumnezeu nu ar fi dat Biblia oamenilor în batjocură. Dacă o citești, și un copil, învață multe din ea. și cuvintele din 2 Timotei foarte bine arată asta: din pruncie cunoşti Sfintele* Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire prin credinţa în Hristos Isus. Toată* Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
   Spune, ce nu ai înțeles aici???
 • +2 (4)
  "sectantii citesc Biblia ca o carte simpla"...lol... Ortodoxii o citesc intr-un mod mai special? Sau deloc?

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA